Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos chrzanowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chrzan 10 dag
wywar mięsny 3 łyżki
śmietana 100 ml
sól do smaku
cukier do smaku
sok z cytryny do smaku
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sos chrzanowy

Chrzan umyć, obrać, opłukać i zetrzeć na tarce. Wymieszać z gorącym wywarem mięsny, i śmietaną. Żółtka jaja przetrzeć przez sito, połączyć z chrzanem. Sos doprawić solą, cukrem i sokiem z cytryny. Ochłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak