Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby marynowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet 10 % 1 szklanka
woda 1,5 szklanki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat kilka sztuk
cukier 1 łyżeczka
cebula 1 szt
sól szczypta
grzyby świeże 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby marynowane

Grzyby umyć i przygotować do marynowania: odciąć kapelusze, wrzucić do przygotowanego, posolonego wrzątku wraz z pokrojoną na cząstki cebulą. Gotować ok. 30 min. Odcedzić same grzyby i włożyć do wrzącego octu z wodą i przyprawami, krótko podgotować, wlać do słoików i szczelnie zamknąć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 19.12.2011 19:34
po kiego gotować tak długo a potem jeszcze w occie? 5 minut w zupełności wystarczy a dłużej to cały smak zostanie w wodzie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak