Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wigilijne uszka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 20 dag
jajko 1 szt
sól do smaku
cebula 1 szt
pieprz do smaku
grzyby suszone 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijne uszka

Mąkę rozgniatamy z jajkiem, wodą i solą. Rozwałkowujemy cienko i kroimy na małe kwadraty. Na środek kładziemy farsz (ugotowane i posiekane grzyby przysmażone z cebulą, przyprawione do smaku). Zalepiamy brzegi i wrzucamy na posolony wrzątek. Gotujemy do wypłynięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aleksa123 20.12.2011 21:14
pycha
halina17 19.12.2011 18:40
bardzo lubię uszka
gottrina 19.12.2011 18:23
idealne do wigilijnego barszczu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak