Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto na pierogi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 35 dag
jajko 1 szt
woda 1 szklanka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na pierogi

Kroki postępowania

1
Zagniatamy mąkę z solą i jajkiem, powoli dodajemy letnią wodę tak, aby otrzymać ciasto dość wolne, dobrze wyrobione (nie lepiące sie).
Krok 1 - Ciasto na pierogi foto
2
Dzielimy ciasto na kawałki o cienko rozwałkowujemy.
Krok 2 - Ciasto na pierogi foto
3
Wycinamy krążku np. szklanką, nakładamy nadzienie i szczelnie zalepiamy.
Krok 3 - Ciasto na pierogi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 20.12.2011 19:59
Jak na przepis krok po kroku to na pewnym etapie utknęłaś. Ani farszu nie ma,ani czy gotować i ile po zlepieniu.Coś mało dokładnie podany przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak