Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serce dla niejadka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

parówka 1 szt
jajko 1 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Serce dla niejadka

Kroki postępowania

1
Parówkę obieramy i nacinamy w połowie , uważając żeby jej nie rozciąć.
Krok 1 - Serce dla niejadka foto
2
Powstałe ramiona parówki wyginamy na zewnątrz , spinając na dole wykałaczką :)
Krok 2 - Serce dla niejadka foto
3
na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju , obsmażamy parówkę z dwóch stron i wbijamy jajko , oprószamy solą ( jeżeli chcemy mieć ścięte żółtko to parówkę obsmażamy z jednej strony , wbijamy jajko i jak się zetnie to odwracamy)
Krok 3 - Serce dla niejadka foto
4
Gotowe \"serce\" przekładamy na talerz , można oprószyć szczypiorkiem i podać z sałatkę my byliśmy okropnie głodni więc wersja podstawowa :)
Krok 4 - Serce dla niejadka foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matii6 22.12.2011 21:43
super pomysł
SmacznaPyza 21.12.2011 14:16
robię podobne
Wacław 20.12.2011 10:04
fajny pomysł :-)
Jarlin 19.12.2011 22:49
fajne, kiedyś chyba Koper podobne też zrobiła :)
Renia1 19.12.2011 18:47
super!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak