Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ptysie - ciasto

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3/4 szklanki
margaryna 6 dag
woda 3/4 szklanki
tłuszcz do formy do wysmarowania
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ptysie - ciasto

Zagotować wodę z margaryną i solą. Wsypywać mąkę, gotować ciągle mieszając. Do lekko ostudzonej masy wbijać kolejno jajka, aż masa będzie puszysta. Blachę posmarować tłuszczem. Ciasto wykładać na łyżkę lub wyciskać szprycą na blachę. Piec przez ok. 20 min. Po ostudzeniu przekładać wybranym kremem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 17.03.2012 21:53
dobre do różnych mas

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak