Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki serowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso 50 dag
jajko 1 szt
mąka 2 łyżki
żółty ser 10 dag
majeranek sól do smaku
olej do smażenia
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki serowe

Mięso dokładnie wyrobić z jajem, posiekaną i zeszkloną cebulą, dodać majeranku, sól i uformować małe kotleciki, następnie obtoczyć delikatnie w mącę i usmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Na koniec smażenia na każdym kotleciku ułożyć plasterek sera i smażyć tak długo aż ser się rozpuści

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kaja35 07.04.2012 08:24
lubię ser
Ada-Gaba 01.01.2012 09:11
świetne danie
Reda 21.12.2011 10:19
super
Reda 21.12.2011 10:19
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak