Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KREM Z DYNI Z ZACIERKAMI

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

MIĄŻ Z DYNI 50 dag
pomidory 3 szt
żółta papryk1 1 szt
cebula 1
mąka 10 łyżek
czosnek 3-4 ząbki
kwaśna śmietana 3-4 łyżki
pestki dyni 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: KREM Z DYNI Z ZACIERKAMI

miąższ dyni pokroić w kostkę.cebule i czosnek obrać i posiekać.pomidory sparzyć,obrać i pokroić w cząstki.papruke oczyścić z nasion,pokroić w kostkę.w rondlu rozgrzać oliwe,zeszklić czosnek i cebule,dodać paprykę,podsmażyć.włożyć cząstki dyni i pomidorów,gotować 5min,aż pomidory się rozpadną.wlać 1 litr wrzątku,doprawić do smaku ziołami,mieloną papryką,solą i pieprzem.zupę gotować 20min na wolnym ogniu.lekko ostudzić zmiksować i ponownie zagotować.
mąkę zagnieść z jajem i szczyptą soli.twarde ciasto drobno posiekać nożem lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach.kluseczki wsypać do zupy zamieszać i gotować wolno 10min.zupe doprawić śmietaną,posypać prażonymi pestkami dyni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak