Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zakręcone pesto z rigatoni

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rigatoni 300 g
rukola 50 g
sok z cytryny 2 łyz.
skórka z cytryny
parmezan starty 50 g
płatki migdałowe 1 garsc
ząbek czosnku 2 szt
bazylia 1 szt
oliwa 100 ml
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zakręcone pesto z rigatoni

Zaczynamy od ugotowania makaronu w osolonej wodzie. Następnie w moździerzu rozcieramy czosnek z solą morską (uważajcie żeby nie przesadzić). Potem dodajemy listki bazylii i rukolę, ucieramy na gładką masę. Przyszła pora na prażone płatki migdałów (mogą być inne podprażone orzechy), rozgniatamy nie przykładając się za mocno. Na końcu dodajemy skórkę i sok z cytryny, oliwę, starty parmezan i pieprz do smaku. Wystarczy wszytko wymieszać i gotowe. Mieszamy sos z ciepłym makaronem i posypujemy startym parmezanem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak