Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka jajeczno-pomidorowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 2łyzki
pomidor 2szt
szynka 2plastry
jaja 2szt
sól
pieprz
ser cheddar 30g
chleb tostowy 2kromki pszenny

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka jajeczno-pomidorowa

Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pomidory obrać ze skórki. Piekarnik rozgrzać do 160st. Dwa małe naczynia żaroodporne posmarować połową masła. Na dno położyć pokrojonego w kostkę pomidora. Na pomidorach ułożyć szynkę. Na szynkę rozbić jajo, przyprawić solą i pieprzem . Z wierzchu posypać tartym serem. Piec przez 15min. W tym czasie opiec na patelni posmarowane resztą masła tosty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak