Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marcepanowy kołacz

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie porcja
truskawki 35 dag
masa marcepanowa 7 dag
żółtko jajek 3 szt
mąka ziemniaczana 3 łyżki
śmietana 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Marcepanowy kołacz

owoce umyj i pokrój na mniejsze cząstki.Masę marcepanową pokrusz i utrzyj z żółtkami,dodaj śmietanę i mąkę ziemniaczaną. Ciasto francuskie rozwałkuj na płat o kształcie prostokąta i wylep nim natłuszczoną formę do pieczenia. Na cieście rozsmaruj 1/2 masy marcepanowej i wyłóż na to truskawki.Owoce przykryj drugą częścią masy.Ciasto posmaruj na wierzchu białkiem i piecz 50 minut w temp 175 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak