Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z żeberek wieprzowych

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 80 dkg
biała kiełbasa 20 dkg
smalec 2 łyżki
liście sałaty
natka pietruszki
wino białe wytrawne 3/4 szklanki
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z żeberek wieprzowych

Z żeberek usunąć kości, mięso natrzeć niewielką ilością soli, posypać pieprzem, tymiankiem i majerankiem. Z kiełbasy zdjąć osłonkę, farsz rozdrobnić, rozłożyć na płacie mięsa, mięso zwinąć i związać nitką. Obsmażyć na smalcu i piec w nagrzanym piekarniku przez ok 90 minut, podlewając od czasu do czasu winem. Po wyjęciu pokroić w plastry, dekorować liśćmi sałaty, natką pietruszki i papryką. Podawać z ziemniakami z wody i surówkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 22.04.2012 22:12
Ciekawy pomysł na roladki :)
Motorek 02.08.2011 11:39
smaczne
Seba 12.07.2011 21:56
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak