Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świąteczny śledz z warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledz cały 1 szt
pieczarki 8 szt
ziarenka smaku
masło
tymianek
marchewka 1 szt
cebula 1 szt
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczny śledz z warzywami

Śledzia myjemy rozcinamy wyciągamy wnętrzności ,jeszcze ra zmyjemy .Będziemy wkładać do brzuszka śledzia farsz. Robimy farsz pieczarki obieramy i kroimy w kosteczkę ,kilka pieczarek zostawiamy .Do pokrojonych pieczarek dodajemy tymianek i łyżkę masła miękkiego i ziarenka smaku do smaku .Ucieramy .Farsz wkładamy do śledzia .Śledzia całego solimy i układamy na blaszce.Obok śledzia kładziemy pokrojoną cebule marchewkę i pieczarki .wszystko kropimy oliwą .Wstawiamy do piekarnika na 25 min . Pieczemy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 19.12.2011 23:11
zapowiada się pysznie
aginaa 19.12.2011 20:52
pyszna
iziona 19.12.2011 17:04
jeszcze śledzia w takim wydaniu nie jadłam, piękny
Monika111 19.12.2011 08:45
fajna rybka :)
Mysiunia 19.12.2011 08:42
jaki piękny! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak