Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa Basi

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2,5 l
marchewka 4
pietruszka 1
por 1
seler 1 mały
biała kapusta 1 mała
cebula 1
ziemniak 5
pęczek natki pietruszki 0,5
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa Basi

Kroki postępowania

1
Warzywa umyć. Marchew, pietruszkę, seler, cebulę i ziemniaki obrać i pokroić w kostkę (ziemniaki w dużą kostkę). Kapustę obrać z brzydkich liści, wykroić głąb i posiekać. Por obrać, oczyścić z ziemi, nie zapominając o tej w liściach i pokroić w półplasterki.
Krok 1 - Zupa jarzynowa Basi foto
2
Do wody wrzucić marchew, pietruszkę, seler, cebulę, por i kapustę.
Krok 2 - Zupa jarzynowa Basi foto
3
Kiedy marchew będzie w połowie miękka dorzucić ziemniaki.
Krok 3 - Zupa jarzynowa Basi foto
4
Pod koniec gotowania wrzucić umytą i drobno posiekaną natkę pietruszki, wymieszać.
Krok 4 - Zupa jarzynowa Basi foto
5
Gotować do miękkości warzyw, na końcu doprawić solą do smaku.
Krok 5 - Zupa jarzynowa Basi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 27.11.2012 20:46
takie bogate jarzynówki są najsmaczniejsze
Kate131 27.12.2011 09:56
smaczna zupka
Jarlin 19.12.2011 22:50
pycha, choć przyznaję się, że robię bez cebuli...
Ewa104 19.12.2011 15:43
Bardzo lubię zupy jarzynowe,zwłaszcza tak kolorowo i apetycznie podane.
Anna146 19.12.2011 07:56
pyszna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak