Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka bolońskaz

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne
pomidory krojone z puszki
bazylia
filet z kurczaka 1 szt
ser
czosnek 1 ząbki
cytryna
oliwa 1 łyżka
cebula czerwona 1 szt
marchewka 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka bolońskaz

gotujemy penne, wykładamy go do naczynia żaroodpornego. dusimy cebulkę z marchewką ( posiekane drobno). Na patelni smażymy kurczaka zamarynowanego w soku z cytryny, łyżce oliwy i czosnku. po 10 minutach dodajemy pomidory z puszki, posiekane oliwki, posiekaną świeżą bazylię, oregano i podduszoną cebulkę z marchewką. Tak przygotowany sos z kurczakiem wlewamy do naczynia żaroodpornego i mieszamy. Na wierch posypujemy starty ser. Pieczemy 25 minut w nagrzanym piekarniku na 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 02.05.2013 20:36
malaron rureczki fajne
Kas2 05.03.2012 10:29
idealna na obiad
mela251
mela251 03.03.2012 00:22
fajna
Kasia47 24.02.2012 22:39
Smakowicie wygląda
Marta1986 13.01.2012 00:26
dobre :)
Ela15 25.12.2011 17:02
lubie
malcik111 21.12.2011 09:24
każdy coś doda, coś co lubi i zapiekanka jest już indywidualna:)
treonina 19.12.2011 08:18
lubię takie zapiekanki :-) i to że każda smakuje inaczej chociaż jest robiona z tego samego przepisu :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak