Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gruszki z sosem balsamicznym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gruszka 1 szt.
szynka parmeńska 4 plastry
rukola kilka liści
ser lazur 4 kawałki
sos balsamiczny
oliwa 3 łyżki
ocet balsamiczny 1 łyżka
miód pszczeli 1 łyżeczka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: gruszki z sosem balsamicznym

gruszkę obrać i pokroić na ćwiartki usunąć gniazda nasienne,rozłożyć plastry szynki i na każdym układać gruszkę kilka umytych liści rukolo i kawałek sera lazur ciasno zawinąć przygotować sos balsamiczny i polać sosem po wierzchu posypać świeżo zmielonym czarnym pieprzem,podawać z grzankami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 27.03.2013 07:08
doskonałe smaki
Wafelek2601 18.05.2012 22:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak