Wołowina z goździkami

Wołowina z goździkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe bez kości (udziec, łopatka)

    70 dag
  • słonina

    10 dag
  • olej

    2 łyżki
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • pomidor

    50 dag
  • majeranek Prymat

    2 łyżki
  • sól

    - -
  • pieprz czarny mielony

    - -
  • goździki całe

    6 sztuk
  • wino czerwone

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso naszpikować paskami słoniny, natrzeć solą oraz pieprzem i obsmażyć ze wszystkich stron na oleju. Dodać pokrojoną cebulę, czosnek, goździki, przyprawy i jeszcze chwilę smażyć. Przełożyć do garnka, podlać winem i dusić 30 min. Następnie dodać pokrojone pomidory i dusić pod przykryciem na małym ogniu, aź mięso będzie miękkie. Mięso poluoić na plastry, sos przetrzeć przez sito. Podawać z kładzionymi kluskami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kotlet

02.12.2011 23:39
rewelacja

szajba2

08.02.2011 15:04
solidne żarcie

Barbara55

04.10.2010 14:31
mięso wołowe smaczne i zdrowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat