Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina z goździkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości (udziec, łopatka) 70 dag
słonina 10 dag
olej 2 łyżki
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
pomidor 50 dag
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
sól - -
Pieprz czarny mielony Prymat - -
Goździki całe Prymat 6 sztuk
wino czerwone 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina z goździkami

Mięso naszpikować paskami słoniny, natrzeć solą oraz pieprzem i obsmażyć ze wszystkich stron na oleju. Dodać pokrojoną cebulę, czosnek, goździki, przyprawy i jeszcze chwilę smażyć. Przełożyć do garnka, podlać winem i dusić 30 min. Następnie dodać pokrojone pomidory i dusić pod przykryciem na małym ogniu, aź mięso będzie miękkie. Mięso poluoić na plastry, sos przetrzeć przez sito. Podawać z kładzionymi kluskami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 02.12.2011 23:39
rewelacja
szajba2 08.02.2011 15:04
solidne żarcie
Barbara55 04.10.2010 14:31
mięso wołowe smaczne i zdrowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak