Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche babeczki z nadzieniem budyniowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dkg
cukier puder 10 dkg
żółtko jajek 2 szt
margaryna lub masło 20 dkg
sól szczypta
masło 0,5 kostki
budyń waniliowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki z nadzieniem budyniowym

Mąkę, margarynę, żółtka, cukier puder i szczyptę soli zagnieśc i włożyc do lodówki na minimum 2 godziny. Po tym czasie rozwałkowac i wylepic natłuszczone foremki do dabeczek. Piec około 10-15 minut w temp. 180 stopni. Budyń ugotowac wg przepisu. Schłodzic i zmiksowac z miękkim masłem (można dodac cukru pudru jeżeli jest mało słodki). Babeczki wypełnic kremem i udekorowac owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 21.05.2012 22:26
uwielbiam
Ela20 01.07.2010 18:08
W sam raz na lato :)
sylwiachmiel 30.06.2010 22:49
musze sprobowac :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak