Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z grzybów suszonych

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podgrzybki suszone 1 szklanka
cebula 1
masło 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat
pieprz
sól
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z grzybów suszonych

Grzyby namoczyć na noc w 2 szklankach wody (wody nie wylewać). Na maśle zeszklić cebulkę, dodać grzyby i chwilę smażyć. Wlać szklankę wody, w której moczyły się grzyby, dodać listek laurowy. Gotować ok. 30 minut w razie potrzeby dolewając wodę. Mąkę rozrobić z wodą i wlać do sosu, zagotować, doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

calliope 15.04.2012 09:06
pycha
Marzena34 15.01.2012 13:03
wspaniały
Wacław 07.01.2012 09:24
mniam,b.dobry
MAR3STA 03.01.2012 17:31
pyszny!
novita23 22.12.2011 08:13
super
agnieszka137 18.12.2011 22:57
super sosik:)
kasiazur 18.12.2011 20:22
pycha
kasiazur 18.12.2011 20:22
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak