Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski śląskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
mąka ziemniaczana 1 szklanka
jajko 1
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski śląskie

Kroki postępowania

1
Ostudzone ziemniaki przepuścić przez praskę, dodać mąkę ziemniaczaną, wbić jajko, posolić i wyrobić ciasto
Krok 1 - Kluski śląskie foto
2
Formować małe kulki, lekko spłaszczyć i w środku zrobić mały dołek
Krok 2 - Kluski śląskie foto
3
Wrzucać na osolony wrzątek i gotować 3-4 minuty od wypłynięcia
Krok 3 - Kluski śląskie foto
4
Podawać np. z sosem grzybowym
Krok 4 - Kluski śląskie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 11.12.2013 09:37
uwielbiam kluchy
Mati13 18.12.2011 21:57
ja bardzo lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak