Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciacha z dodatkiem wina

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 250 g
mąka 250-280 g
wino białe 6-7 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Ciacha z dodatkiem wina

1. Masło ucieramy mikserem, dodajemy mąkę i wino i zagniatamy ciasto.

2. Wkładamy na 3o minut do lodówki.

3. Wyciągamy, wałkujemy i wyciskamy kształty (lub kroimy wg uznania).

4. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180stopni na rumiano :) Możemy pod koniec posypać cukrem pudrem :)

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 13.03.2013 09:00
taki fajny prosty przepis
Poison1988 20.02.2013 12:45
możemy do masy dodać trochę cukru jeżeli wolimy od razu słodkie.
IZABELA29 20.02.2013 12:19
tylko tyle składników ? fajne bo nie drogie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak