Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso cielęce bez kości 40dag
mleko 0,5szklanki
masło 2łyżki
żółtko jajek 2szt
mąka pszenna 3łyżki
mąka ziemniaczana łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety

Bułkę namoczyć w mleku, wycisnąć. Mięso wraz z bułką zemleć w maszynce do mięsa. Masło roztopić i rozgrzać na patelni dodać powstałą papkę z mięsa i bułki, dusić 30 min. Po upływie czasu ostudzić. Dodać mąkę ziemniaczaną, żółtko, sól i pieprz. Wymieszać, formować średniej wielkości kuleczki, obtoczyć w mące pszennej. Ugotować w osolonym wrzątku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak