Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

okroszka po carsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso 300 g
ogórek 1
rzodkiewki 3
musztarda 1 łyżka
jajko ugotowane na twardo 2

Przepis i sposób przygotowania na: okroszka po carsku

jajka i mięso drobiowe pokroić w kostkę. ogórek i rzodkiewki w plasterki. szczypiorek posiekać, łyżkę zieleniny odłożyć resztę ucierać z 1/2 łyżeczki soli i szczyptą cukru aż puści sok. Włożyć do wazy, zalać śmietaną z musztardą i jajkami, a potem wlać 1 litr kwasu chlebowego. Całość wymieszać i przykryć. Wstawić na godzinę do lodówki. Podawać w miseczkach ozdobionych szczypiorkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak