Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa ziołowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
jajko 4
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa ziołowa

Z maki i masła sporządzić zasmażkę. Przełożyć do garnka, wlać bulion oraz wszystkie zioła (koper, natka pietruszki, szczypiorek, estragon) i gotować 7 min. Wystudzić i zmiksować. Dodać jogurt, wymieszać i ponownie podgrzać zupę. Przyprawić solą, pieprzem, cukrem oraz sokiem z cytryny. 4 jajka ugotować na twardo, przekroić na pół. Zupę rozlać do talerzy, dodać po 2 połówki jajka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 22.02.2012 18:36
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak