Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kuleczki mięsne w occie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 70 dkg
bułka czerstwa 1 sztuka mała
jajko 1 szt
pieprz
sól
natka pietruszki
Zalewa:
ocet 10 % 1/2 szkl
cukier 1/3 szkl
woda 1 1/2 szkl
sól 1 płaska łyżeczka
ziele angielskie 4 ziarenka
pieprz 5 ziarenek
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: kuleczki mięsne w occie

Kroki postępowania

1
mięso łączymy z namoczoną i dobrze odciśniętą bułką, jajkiem i przyprawami oraz posiekaną pietruszką
Krok 1 - kuleczki mięsne w occie foto
2
dobrze wyrabiamy i formujemy małe pulpeciki, o średnicy 1,5-2 cm
Krok 2 - kuleczki mięsne w occie foto
3
gotujemy w lekko osolonej wodzie około 8-10 min
Krok 3 - kuleczki mięsne w occie foto
4
składniki zalewy zagotować, ostudzić, klopsiki wlożyć do słoika zalać zalewą i zostawic na 24 godziny w lodówce lub dłużej
Krok 4 - kuleczki mięsne w occie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

07.07.2013 19:26
POPROSTU PETARDA! Nr.2 na mojej liście jeżeli chodzi o zagryche.
07.07.2013 19:25
do zagrychy nr.2 zaraz po śledzikach. PETARDA!!!!!
Pietruszka 13.04.2013 21:52
jeszcze nie jadłam takich klopsików
pacpaw 27.11.2012 20:50
pierwszy raz takie kuleczki jadłem na weselu znajomej i były pyszne. Twoje też na takie wyglądają :o)
Grazyna0211 08.09.2012 10:29
muszę spróbować bo jeszcze takich nie jadłam ale pomysł fajny
gosia561 23.07.2012 22:57
bardzo ciekawe
Seba 11.06.2012 10:05
smaczne
Wiesława1 24.05.2012 10:19
ciekawe
KasiaK90 11.05.2012 09:32
nie jadłam chyba nigdy takich,muszą byc smaczne
kate.500 15.02.2012 08:04
pomyslowe danie
kuklik 24.12.2011 23:45
rewelacja
Magdalena1110 23.12.2011 21:46
pycha
Krystyna32 23.12.2011 09:50
super
Rogalik 18.12.2011 22:31
fajne
Kuchareczekjeden 18.12.2011 20:31
podoba mi się
suzana 18.12.2011 19:40
świetne
suzana 18.12.2011 19:40
świetne
ziutula
ziutula 18.12.2011 19:37
kiedyś jadłam takie w Szwecji....
Jarlin 18.12.2011 18:13
fajny przepis :)
irenka 18.12.2011 16:48
ciekawy przepis
Anna146 18.12.2011 11:27
oryginalne
Monika111 18.12.2011 11:10
ech....zjadłoby się... :)
stokrotka 18.12.2011 10:57
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak