Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w cieście piwnym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 kg
jajko 3 szt
sok cytrynowy 2 łyżki
piwo jasne

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w cieście piwnym

Karpia oczyścić, odfiletować i pokroić na małe kawałki, lekko posolić, skropić sokiem z cytryny i odstawić na kilka minut. Żółtka od jaj ubić z piwem i dosypując mąki tak by ciasto miało wygląd gęstej śmietany. Na koniec dodać pianę ubitą z białek jaj. Rybę skropić delikatnie olejem obtoczyć w cieście i smażyć na mocno rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Reda 20.12.2011 13:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak