Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krajanka czekoladowo-drozdzowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

okruszki ciasta drozdzowego 1,5 szkl
mleko w proszku 1/2 szkl
cukier 1/2 szkl
kakao 2 łyżki
masło 1/2 kostki
mleko 1/4 szkl
bakalie 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Krajanka czekoladowo-drozdzowa

Mleko, masło, cukier i kakao mieszamy w garnku , topimy i gotujemy kilka minut na wolnym ogniu. Studzimy lekko, dodajemy posiekane bakalie i okruszki ciasta. Studzimy do temperatury pokojowej, wtedy dodajemy mleko w proszku , mieszamy dokładnie. Zastudzamy w pojemniku, gdy jest zimne, wkładamy do lodówki. Po kilku godzinach deser jest gotowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 15.07.2012 09:14
znakomite ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak