Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

crumble z jabłek

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka kg
cukier 7 dag
woda 3 łyżki
masło 5 dag
cukier puder 15 g
mąka 60 g

Przepis i sposób przygotowania na: crumble z jabłek

1.jabłka pokrój w kostkę i podsmaż z odrobiną wody i cukrem na patelni.
2.masło i mąke oraz cukier puder utrzyj rękoma aby powstały grudki.
3. w żaroodpornym naczyniu umieść jabłka,pokryj je kruszonką,
4.piecz dwa kwadranse w temp 200 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak