Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski twarogowe z malinami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 70 dkg
jaja 2 sztuki
mąka 1 szklanka
kasza manna 1/2 szklanki
sól do smaku
maliny świeże 30 dkg
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski twarogowe z malinami

Twaróg utrzeć, wymieszać z kaszą manną, mąką oraz jajami. Zagnieść ciasto. Owoce połącz z cukrem i cukrem waniliowym. Z ciasta odrywaj kawałki, formuj z nich placuszki, na każdy nałóż porcję owoców. Zlep formując kulę. Gotuj w osolonym wrzątku 2 minuty od wypłynięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 25.12.2011 01:04
pycha
FAFIK 20.12.2011 06:40
Super! Pyszny posiłek
owca441 17.12.2011 22:50
pyszne
owca441 17.12.2011 22:50
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak