Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowe babeczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 3 sztuki
masło 1/2 kostki
mąka 20 dkg
śmietana 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1/2 opakowania
miód 3 łyżki
sól do smaku
Nadzienie:
szpinak 10 dkg
masło 1/4 kostki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowe babeczki

Szpinak drobno pokroić, udusić na roztopionym maśle. Doprawić, ostudzić.
Masło wymieszać z żółtkami, śmietaną, miodem oraz odrobiną soli. Dodać pianę ubitą z białek. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do reszty składników. Wymieszać. Dodać masę szpinakową, ponownie wymieszać. Foremki wysmarować masłem, przełożyć masę, piec przez pół godziny w temp. 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak