Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle z wołowiną w sosie grzybowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 400 gram
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
makaron tagliatelle razowy 1 opkowanie
oliwa 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
pieczarki 250 gram
pieprz do smaku
sól do smaku
jogurt naturalny 1 małe opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z wołowiną w sosie grzybowym

Wołowinę pokroić na cienkie kawałki, podsmażyć, a potem dusić do miękkości. W międzyczasie pokroić w krążki cebulę, posiekać 2-3 ząbki czosnku i 250 gram pieczarek. Razem podusić na łyżce oliwy. Do cebulki z grzybami dodać sos jogurtowy ( jogurt naturalny, sok z cytryny, pieprz, sól), a potem mięso. Dusić jeszcze przez chwilę na małym ogniu, aby jogurt się nie zważył. Ugotować makaron al dente. Makaron polać sosem z wołowiną oraz posypać natką pietruszki. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 18.12.2011 15:52
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak