Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z indyka faszerowana pomidorami i orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
suszone pomidory w oliwie 4 połówki
orzeszki ziemne 1/3 szklanki
sos sojowy 4 łyżki
Pieprz czarny grubo mielony Prymat do smaku
sól do smaku
olej
udziec z indyka 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z indyka faszerowana pomidorami i orzechami

Mięso rozciąć na duży płat, rozbić, oprószyć solą oraz pieprzem. Cebulę i czosnek posiekać, zmiksuj razem z pomidorami i orzeszkami. Dopraw do smaku pieprzem i sosem sojowym. Farsz rozsmaruj na mięsie, zwiń roladę. Zwiąż nicią. Obsmaż na oleju, przełóż do naczynia żaroodpornego, piec przez 1,5 godziny w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak