Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa z białą fasolą

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 szt
cukinie małe 2 szt
kostka rosołowa 1 szt
seler naciowy 2 łodygi
cebule 2 szt
natka pietruszki 3 łyżki
czosnek 2 ząbki
fasolka biała 1/2 szkl
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
śmietanka 2 łyżki
ser żółty 3 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa z białą fasolą

Fasolkę zamoczyć w wodzie poprzedniego dnia. Następnie odlać wodę w której się moczyła, wlać świeżą i ugotować do miękkości, dodając odrobinę soli. Umytą cukinię oraz obraną marchewkę pokroić w plasterki. Seler obrać z grubych błon i pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać oliwę, wsypać posiekaną cebulę i czosnek, podsmażyć. Następnie dodać cukinię, marchew i seler, zalać wodą, dodać kostkę rosołową i gotować około 10 minut. Do warzyw dodać ugotowaną fasolę w raz z wywarem, przyprawić do smaku solą, wlać śmietankę, wymieszać. Posypać żółtym serem i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 13.01.2013 20:23
smaczny pomysl
olkaaa 19.10.2012 13:27
super zupa
IlonaAlbertos 29.08.2012 22:46
Smaczna i zdrowa zupka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak