Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pomidorowy francuski

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

przecieru pomidorowego 1 szklanka
cebule 3
seler 1
sól, cukier do smaku
słodkiej papryki Prymat szczupta
olej sojowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pomidorowy francuski

Cebulę i seler obrać, zalać wrzącą wodą, ugotować do miękkości. Lekko przestudzić, przetrzeć przez sito. Dodać przecier pomidorowy, zagotować. Przyprawić solą, cukrem i słodką papryką do smaku. Dodać olej sojowy.

Smacznego!!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak