Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycel wieprzowy górski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 60 dag
jajko 3
mąka 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
masło 1 łyżka
olej 1/4 szklanki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycel wieprzowy górski

Mięso po umyciu kroimy w poprzek włókien na plastry. Rozbijamy tłuczkiem, solimy i pieprzymy. Ogórki po pokrojeniu na paski układamy po kilka na szynce. Po czym szynkę należy zrolować i spiąć wykałaczkami. Panierujemy w rozmąconym jajku, mące i bułce tartej. Smażymy na oleju rozmieszanym z masłem. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 21.04.2012 23:51
extra
Margo1 23.12.2011 22:33
pyszny
Margo1 23.12.2011 22:33
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak