Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faworki serduszka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 10 dag
żółtko jajek 3
sól
kwaśna śmietana 2 łyżki
spirytus 1 łyżka
tłuszcz do smażenia
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Faworki serduszka

Mąkę przesiewamy, dodajemy żółtka, śmietanę, proszek do pieczenia, spirytus i sól. Wyrabiamy i wałkujemy na cienkie placki. Wycinamy duże serca, a w nich mniejsze. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu by następnie osączyć na papierowym ręczniku. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 21.04.2012 23:52
extra
zuzanna_z 30.12.2011 13:09
bardzo smaczne
Margo1 23.12.2011 22:34
super
Margo1 23.12.2011 22:34
super
Kamila/kami007 18.12.2011 11:06
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak