Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona szynka wieprzowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

surowa, wędzona szynka wieprzowa 70 dag
cukier 2 łyżki
słonina 2 plastry
śmietana 22-procentowa 1/2 szklanki
groszek mrożony 1 szklanka
sól - -
Pieprz czarny mielony Prymat - -
Goździki całe Prymat 8 sztuk
Gorczyca biała cała Prymat 1 tłuczona

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona szynka wieprzowa

Mięso naszpikować goździkami, włożyć do brytfanny, posypać gorczycą zmieszaną z cukrem i piec 2 godz. w piekarniku nagrzanym do temperatury 190°C. Najpierw polewać mięso wodą, a potem wytworzonym sosem. Groszek ugotować w osolonej wodzie, osączyć i podsmażyć na pokrojonej w kostkę słoninie. Przyprawić solą i pieprzem, dodać śmietanę, wymieszać. Podawać jako dodatek do mięsa wraz z ziemniakami z wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kielcok1 03.12.2010 14:29
coś konkretnego
Barbara55 03.10.2010 15:38
taka szynka to jest coś!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak