Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z kremem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek mascarpone 1/2 kg
cukier 30 dkg
śmietana kremówka 1 szklanka
mąka 20 dkg
jaja 10 sztuk
granat 2 sztuki
cukier puder 8 łyżek
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z kremem

Białka ubić na sztywno z cukrem. Dodać żółtka i mąkę, wymieszać. Przelać na blachę, piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 15 minut. Ciasto przełożyć na ściereczkę, zrolować gorące i odstawić na godzinę. Z granatów wyjąć pestki, Serek mascarpone wymieszać ze śmietaną i cukrem pudrem. Żelatynę rozpuścić w 50 ml wrzątku, dodać ostudzoną do masy serowej. Roladę rozwinąć, posmarować kremem, posypać pestkami granatu. Zwinąć, schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak