Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mrożony szpinak 40 dkg
cebula 1 sztuka
czosnek 4 ząbki
kostka rosołowa 1 sztuka
oliwa
ciasto francuskie 2 opakowania
sól do smaku
feta 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka ze szpinakiem

Szpinak rozmrozić. Cebulę z czosnkiem drobno posiekać. Zeszklić na oliwie. Dodać 50 ml wody oraz kostkę rosołową. Na koniec dodać szpinak oraz pokruszoną fetę. Wszystko razem smażyć. Na koniec doprawić solą i pieprzem. Ostudzić. Z ciasta wyciąć krążki, nałożyć farsz, zlepić. Piec przez 30 minut w temp. 180 stopni na wysmarowanej oliwą blasze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak