Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki w winie z selerem i jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 400 g
seler naciowy 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 5 łyżek
wino białe wytrawne 1/4 szklanki
jabłko winne 3 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki w winie z selerem i jabłkami

Ziemniaki obrać. Seler oczyścić, pokroić w kawałki. Jabłka obrać pokroić w cząstki. Skropić winem. W wysmarowanej olejem brytfance ułożyć jabłka, ziemniaki i seler. Oprószyć solą i pieprzem. Zalać pozostałym winem. Piec 50 min w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak