Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiszone rydze

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rydze 2 kg
cukier 2 łyżki
sól 8 dkg
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kiszone rydze

Z grzybów odciąć ogonki. Sól wymieszać z cukrem. W słojach układać na zmianę kapelusze spodami do góry i sól wymieszaną z cukrem. Kiedy już ułożymy wszystkie warstwy, całość przycisnąć czymś ciężkim. Po 12 dniach zalać olejem, przykryć gazą. Przechowywać w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 23.12.2011 19:24
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak