Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka twarogowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
mąka 50 dag
cukier 20 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
śmietana 3/4 szkl
twaróg 25 dag
margaryna 25 dag
rum 25 g
rodzynki 10 dag
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: babka twarogowa

Jajka ucierzeć z cukrem pudrem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, śmietanę, twaróg i stopioną margarynę. Wszystkie składniki dokładnie zmiksować ,dodać rodzynki i rum. Ciasto włożyć do wysmarowanej tłuszczem formy Piec ok. godz. w średnio nagrzanym piekarniku.
Babkę po upieczeniu polać lukrem lub polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 29.09.2013 19:58
zapowiada się smaczne
kriko 17.11.2012 10:10
super
Krzysztof15 09.11.2012 19:28
super
usmiech 25.04.2012 09:17
dobre
iknbozka 23.12.2011 16:19
mniam
Luki 18.12.2011 08:32
bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak