Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tiramisu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier waniliowy 1 opakowanie
serek mascarpone 25 dkg
cukier puder 1/3 szklanki
żółtko jajek 3 sztuki
mocno zaparzona kawa 100 ml
Biszkopty 1 opakowanie
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tiramisu

żelatynę rozpuść w 100 ml wrzątku. Utrzyj żółtka z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodaj serek mascarpone, 3 łyżki kawy oraz ostudzoną żelatynę. Wszystko razem zmiksuj.
Biszkopty nasącz w pozostałej kawie. W podłużnej blaszce układaj warstwami masę i biszkopty. Schłódź

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 18.12.2011 09:27
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak