Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 20 dkg
masło 1 łyżka
żółtko jajek 2 sztuki
masło 1/4 kostki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
wino białe wytrawne 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy

Pieczarki posiekaj, podduś na łyżce masła. Odstaw, przestudź. Do miski wlej wino i surowe żółtka. Przypraw solą i pieprzem. Ubijaj w kąpieli wodnej do zgęstnienia. Powoli dodawaj stopione masło (1/4 kostki). Kiedy sos będzie gęsty dodaj pieczarki i wymieszaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 17.12.2011 18:13
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak