Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątrobiankowe kluski

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dag
żółtko jajek 1 sztuka
sól
Farsz:
wątróbka 30 dag
cebula 1 sztuka
olej 1 łyżka
pieprz
woda 200 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Wątrobiankowe kluski

Cebulkę pokroić, zeszklić na odrobinie oleju. Wątróbkę usmażyć. Zemleć przez maszynkę. Dodać cebulę i pieprz. Z pozostałych składników (mąka, żółtko, wodę, sól) wyrobić ciasto. Rozwałkować. Dawać po trochu na ciasto farszu i wykrawać pierogi. Skleić. Włożyć do gotującej się lekko posolonej wody pierogi i zagotować, potem odcedzić. Włożyć na talerz i polać śmietaną i posypać cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 05.08.2012 19:51
Nie pomyślałabym by z wątróbki zrobić kluski
Fiffi 02.06.2012 16:41
fajne, a ja lubię wątróbkę
pioge7 18.12.2011 09:24
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak