Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki drożdżowe z rybą

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z ryby 1/2 kg
cebula 1 szt
mąka 3 szkl
mleko 1/2 szkl
woda 1/3 szkl
drożdże 3 dag
czosnek 4 ząbki
tymianek 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki drożdżowe z rybą

Do miski wsypać cukier dodać pokruszone drożdże, wlać ciepłe mleko i 3 łyżki mąki, wymieszać i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Filety z ryby umyć, osuszyć i razem z cebulą przemielić przez maszynkę. Wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i suszonym tymiankiem. Mąkę przesiać do miski, dodać szczyptę soli i pieprzu, wlać rozczyn z drożdżami, i ciepłą wodę, zrobić ciasto. Dodać rybę i dokładnie wymieszać, pozostawić na 1 godzinę w ciepłym m miejscu. Następnie łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany olej i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z sosem i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 07.08.2013 10:26
ciekawy pomysł
olkaaa 29.07.2013 19:18
ciekawy przepis
mirosława4 06.05.2013 15:57
bardzo dobre
Seba 19.11.2012 09:42
fajne
cooleczka 27.05.2012 14:02
ale ciekawy przepis :)
Iwona51
Iwona51 06.01.2012 00:17
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak