Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ze szparagów, mięsa i ananasa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 15 dag
szparagi 15 dag
majonez 2 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
ananas z puszki 3 plastry
filet z kurczaka 30 pieczony
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ze szparagów, mięsa i ananasa

Ananas osączyć z syropu, pokroić w kostkę. Szparagi i pieczarki obgotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić, pokroić w plasterki, skropić sokiem z cytryny. Mięso i jajka pokroić w dość grubą kostkę. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać majonez wymieszany z jogurtem i musztardą. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Odłożyć do lodówki na 1 godzinę. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 29.07.2013 19:20
bardzo lubię
IlonaAlbertos 18.02.2013 14:50
Bardzo smakują mi takie połączenia.
Wafelek2601 20.04.2012 14:28
extra
Seba 19.12.2011 18:15
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak