Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Małe kopytka

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 80 dag
jajko 1 sztuka
boczek wędzony 15 dag
mąka 15 dag
sól
dowolny sos

Przepis i sposób przygotowania na: Małe kopytka

Ziemniaki obrać z mundurków, ugotować, przemleć przez maszynkę do mięsa. Dodać jajko, mąkę i wyrobić ciasto. Posolić. Uformować kilka małych pasków i kroić w malutkie kawałeczki. Gotować w osolonej wodzie. Boczek pokroić drobno. Przysmażyć na oleju. Posypać po kopytkach. Polać dowolnym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 05.08.2012 19:54
robię bez boczku, ale te pewnie też smaczne
pioge7 18.12.2011 09:24
pasowałoby zrobić :D
Emilia22 17.12.2011 17:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak