Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z dorsza zapiekane z pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 1/2 kg
marchew 2 szt
czosnek 4 ząbki
sok z cytryny 2 łyżki
masło 3 łyżki
tymianek 1/4 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
filet z dorsza 1/2 kg
ser żółty 3 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z dorsza zapiekane z pomidorami

Filety z dorsza umyć. osuszyć w papierowym ręczniku, skropić sokiem z cytryny, natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem, odłożyć w chłodne miejsce na 2 godziny. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić w plastry. Marchewkę obrać, pokroić w cienkie plasterki. Naczynie żaroodporne posmarować masłem, ułożyć filety z ryby. Na rybę wyłożyć pokrojoną marchewkę i pomidory, oprószyć solą. pieprzem i tymiankiem, posypać utartym zółtym serem, przykryć folią aluminiową. Zapiekać w temp 190 stopni około 30-35 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 26.12.2013 00:18
smaczne danie
IlonaAlbertos 11.06.2013 13:56
Lubię dorsza.
olkaaa 22.02.2013 21:48
bardzo lubię
Seba 05.02.2012 00:49
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak